ANC Osona

Osona prepara la Via Catalana amb la cadena ‘En defensa pròpia’ el proper 11 d’agost (02/08/2013)

El proper 11 d’agost Osona farà un assaig pel proper 11 de setembre. Sota el lema ‘En defensa pròpia’, una cadena humana unirà la Casa Museu Verdaguer de Folgueroles amb el monument al poeta a Vic. La ruta enllaçarà uns 7 quilòmetres.

Els participants d’aquesta cadena es repartiran a través de sis punts de concentració: la Plaça de Cal Rei de Folgueroles, la casa Nova dels Frares, el Pont d’En Bruguer, el col•legi Guillem de Montrodon, el Seminari i l’escultura de Verdaguer.

La trobada serà a les 10:00. Al llarg del recorregut hi haurà diverses activitats culturals com la lectura de fragments de l’obra de Verdaguer. A les 10 s’inaugurarà la cadena a Folgueroles amb la participació de la poetessa i rapsoda Anna Maluquer i de l’actor Lluís Soler. A les 11 hi haurà la concertació als sis punts i a les 11 començarà el desplegament. A les 12 es preveu que la cadena estigui enllaçada de cap a cap. El so d’una Salva marcarà l’inici del Cant dels Segadors, a càrrec de tots els participants. A les 12:30 tindrà lloc l’acte de cloenda davant l’escultura a Verdaguer, a Vic amb l’actuació del grup Obeses, que estrenaran la versió musicada del poema de Salvador Espriu ‘El meu poble i jo’. A les 13:00 tancaran l’activitat els parlaments de Carme Forcadell, presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Jaume Marfany, vicepresident de l’Assemblea i Jordi Ponsa, coordinador de l’ANC de Vic.

Aquesta cadena també tindrà una vessant solidària i és que hi haurà una recollida d’aliments als sis punts de concertació. Per participar d’aquest assaig previ cal inscriure’s al bloc endefensapròpia2013.blogspot.com.