ANC Osona

La pedra i la pluja obliguen a suspendre gran part de LliberCAT després d’un matí d’èxit (21/07/2013)

La forta pedregada i posterior tempesta que va caure ahir a la tarda va obligar a suspendre tot el programa de tarda i de nit de LliberCAT.

La jornada va començar amb una caminada de 13 quilòmetres on hi van prendre part un centenar de persones. A les 10:30 es va donar el tret de sortida de la fira amb 50 parades, 30 de productes alimentaris i 20 de productes artesans. Hi havia presència de productors i artesans d’arreu de Catalunya. LliberCAT va arrencar amb una mostra de cultura popular on hi van participar els gegants de Manlleu, Roda, Tavertet i l’Esquirol els quals va fer cada un ball cada un i una ballada conjunta. També es va comptar amb els bastoners i l’Esbart dansaire de Taradell. Els Sagals d’Osona van aprofitar la jornada per fer un petit taller casteller demanant la implicació dels públic. La Cobla per la Independència va interpretar tres peces que van ser ballades per part del públic això com també per la Colla Encís de Manlleu.

Després de la mostra, Carme Forcadell, presidenta de l’Assemblea va fer els parlaments oficials de la jornada. Forcadell va demanar que tots plegats seguim treballant per aconseguir una majoria social favorable a l’estat propi. El matí es va tancar amb l’actuació de Santi Arisa que va presentar l’espectacle ‘Ara’. Al migdia unes 300 persones es van quedar a dinar al Passeig del Ter. Es calcula de durant el matí i migdia van passar per LliberCAT unes 2.000 persones.

Després de l’èxit del matí, la tarda i la nit prometien però mentre Macedònia i Joan Boada feien les respectives proves de so una forta pedregada va obligar a interrompre tota l’activitat. Les pedres, algunes de més de 2 cm de diàmetre, van obligar las visitants a refugiar-se ràpidament. Després de la pedregada venir una forta tempesta que va deixar completament fora de joc els dos escenaris i parts del passeig del Ter parcialment inundades. Davant d’aquest panorama des de l’organització no es podia prendre altra decisió que la suspensió de tot el que quedava de programa per la tarda i nit. Hi havia previstes les actuacions de Toni Albà, La Palma Jazz Band o Guillem Roma, entre da'ltres, a la tarda i de Boys Damm, Dept., Glaucs i Rauxa a la nit.

Des de l'organització ara es moment de fer reunions per valorar els danys. Volem agrair a tothom la col•laboració i les mostres de suport rebudes, des d’entitats, firaires, grups participants fins a ajuntaments i persones a títol individual.