ANC Osona

Tot a punt per LliberCAT, festa i reivindicació a Manlleu (18/07/2013)

El Passeig del Ter de Manlleu ja ho té tot a punt per LliberCAT, la jornada festiva i reivindicativa que tindrà lloc aquest dissabte 20 de juliol. Impulsat per les assemblees del Collsacabra, Manlleu, Roda de Ter i la comarcal d’Osona, LliberCat vol ser una festa i un punt de trobada on tothom hi pugui trobar el seu espai. Es comptarà amb la presència de la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell.

ACTUACIONS
L’activitat musical és un dels atractius de la jornada. Al migdia Sant Arisa presentarà ‘Ara’. La tarda serà intensa començant amb Joan Boada. Les fruites de Macedònia presentaran ‘Desperta’ i l’humor l’aportarà Toni Albà amb el monòleg ‘Ser o no ser’. Cançons populars, patriòtiques i reivindicatives les portarà la Societat Gastronòmica-musical d’havaneres i fraterneres . Seguidament, tot i que durant l’any només fan dues actuacions, enguany faran una excepció i LliberCAT comptarà amb La Palma Jazz Band. Caiqué hi aportarà un toc flamenc i jazzístic presentant el seu primer disc ‘Arrels blaves’ i Guillem Roma una injecció d’’Oxitocina’. A la tarda també hi haurà cercaviles amb Batutukè i al vespre els Diables Serpents de Manlleu. A les 10 de la nit arrencaran les versions de Boys Damm i Dept., que presentarà el nou disc ‘La perfecció del caos’. Glaucs, que ha retornat als escenaris i grava un nou disc, repassaran els seus temes més coneguts i també en presentaran algun de nou. La nit la tancarà la rumba fresca i festiva de Rauxa fent una aturada a LliberCAT en el que serà la seva gira de comiat després de 10 anys als escenaris. Tota l’activitat es repartirà en dos escenaris.

FIRA
Més de 40 productors d’arreu de Catalunya es citaran a LliberCAT. Els paradistes mostraran els seus productes als visitants a la fira que s’ubicarà al llarg del Passeig del Ter. Hi haurà parades d’alimentació, artesania, calçat i tèxtil. Del sector alimentari s’hi podrà trobar des de carn fresca de porc, caves, vins, cervesa, coques o creps, fins a embotits i formatges de diferents varietats, fruits secs, infusions, productes de l’hort, melmelades o olis i pa, entre d’altres. En l’àmbit de l’artesania hi haurà bijuteria, flautes artesanes o joies independentistes (braçalets, penjants, arracades, polseres, collarets o pins). I en l’àmbit tèxtil hi trobarem per exemple, la corbata catalana o calçat divers. També s’hi trobaran rellotges, roba de la llar amb motius independentistes o mapes catalans. La fira arrencarà a les 10:30h del matí i s’allargarà durant tot el dia. Hi haurà presència de productors d’arreu del territori català. La fira també comptarà amb restaurants per tal que els visitants es puguin quedar a dinar amb espais amb taules i cadires. A l’hora de sopar hi haurà servei d’entrepans. A més, la fira tindrà dos punts d’informació i venda de marxandatge de l’Assemblea. En aquests punts es podran adquirir les samarretes que s’han dissenyat per a l’acte així com també els números pel sorteig d’un cap de setmana a l’Alguer.

TROBADA D'ASSEMBLEES
La diada comptarà amb la participació de diverses assemblees locals i territorials vingudes d’arreu de Catalunya. Hi haurà representació de 7 de les 10 regions amb les quals es divideix l’Assemblea a nivell nacional. Totes elles disposaran d’espai on mostrar la seva activitat aportant exposicions d’elaboració pròpia, material divulgatiu de les campanyes impulsades i informació diversa sobre el futur d’una Catalunya independent. Aquesta congregació d’assemblees vol ser també un punt de trobada i d’intercanvi d’experiències entres assemblees d’arreu del país. Hi participaran, representat la seva regió, les assembles del Berguedà, Gironès, Barcelona, Baix Llobregat, Maresme, Tarragonès i i Osona i Ripollès.

MOSTRS CUTLURA POPULAR
Es comptarà amb una cercavila de gegants de Roda de Ter, Tavertet, L’Esquirol i Manlleu i d’una actuació dels dansaires de l’Esbart Sant Genís de Taradell així com també amb l’actuació castellera dels Sagals d’Osona i la Cobla per la Independència.

Arxiu PDF: Dossier