ANC Osona

Una pluja d’estelades culminarà l’Olla de Núria d’enguany (17/07/2013)

Les seccions d’Osona i Vall de Ribes de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) seran presents a l’Olla de Núria 2013. Aquesta cursa de muntanya, organitzada per la Unió Excursionista de Vic, celebra el proper diumenge 21 de juliol la seva setena edició havent-se convertit ja en tot un referent dins del món de les curses de muntanya i de l’esport en general.

Al ja marcat to reivindicatiu que té l’Olla de Núria, l’ANC intentarà aportar-hi el seu granet de sorra. En un primer moment, just abans que es doni el tret de sortida a la prova, es donarà la benvinguda als corredors amb la lectura d’un manifest elaborat conjuntament per l’ANC i la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes. A més, l’ANC instal•larà una parada informativa i de venda de marxandatge per tal de promoure el gran repte logístic que es prepara pel proper 11 de setembre: unir les poblacions del Pertús i Alcanar amb una gran cadena humana, l’anomenada Via Catalana cap a la independència. Per altra banda, durant la prova s’utilitzarà material de l’ANC dissenyat especialment per a donar un toc independentista a qualsevol esdeveniment esportiu.

L’acció més vistosa de l’ANC durant la cursa serà la pluja d’estelades: els corredors que ho desitgin creuaran la línia d’arribada onejant una bandera estelada. Per això, l’ANC disposarà de diversos voluntaris que, uns 30 metres abans de l’arribada, cediran estelades als atletes que així ho desitgin. L’Olleta, la cursa infantil, no serà menys, i els infants també podran fer la seva pròpia pluja d’estelades.

Després de l’assistència al Tour de França per a internacionalitzar el procés d’independència de Catalunya, les accions de l’ANC en el món de l’esport a partir d’aquesta l’Olla de Núria es centraran a difondre la Via Catalana cap a la Independència del proper 11 de setembre.