ANC Osona

Obertes les inscripcions de la #ViaCatalana i assaig a Osona l’11 d’agost amb la cadena ‘En defensa pròpia’ (08/07/2013)

Aquest dilluns al migdia s’ha presentat a Osona la cadena humana que promou l’Assemblea Nacional Catalana pel proper 11 de setembre. Al peus del monument a Verdaguer de Vic, Ferran Civit, membre del secretariat nacional i un dels responsables organitzatius de la cadena ha explicat els detalls de l’anomenada Via Catalana que recorrerà l’antiga Via Augusta. Civit ha remarcat la importància de la implicació ‘de tot el país’ i de ‘tot el territori’ perquè ‘si aquesta cadena és un èxit logístic serà també un èxit polític’.

La cadena de la Diada ja compta amb unes 50.000 inscripcions i des d’Osona s’aposta per tornar a mobilitzar la ciutadania com ja es va fer per la gran manifestació de l’any passat. Noemí Morral, membre de la coordinadora d’Osona, ha destacat que les assemblees locals i territorials d’Osona promouran actes i inscripcions col•lectives al llarg de tot l’estiu i que de nou, es podrà tornar a participant d’aquesta Diada fent el trasllat en autocar. En aquesta ocasió però, ja que la ciutadania es repartirà arreu del territori també caldrà fer ús del vehicle privat.
A Osona les inscripcions es podran fer a través de les locals. Tota la informació estarà publicada a la web comarcal www.assemblea.cat/osona.

Cal destacar que aquest passat dissabte es va enregistrar una part de l’anunci de la Via Catalana a Osona, concretament a Rupit. L’anunci està previst que vegi la llum a finals de juliol.

Assaig a Osona; ‘ En defensa pròpia’

Al llarg de tot l’estiu nombroses poblacions faran petites cadenes humanes per motivar la participació de la societat a la gran cadena de l’11 de setembre. Així doncs, Osona celebrarà el proper 11 d’agost, un mes abans, un assaig. Sota el lema ‘En defensa pròpia’, es fa una crida als osonencs a formar d’aquesta cadena que unirà la Casa Museu Verdaguer de Folgueroles amb el monument al poeta d'Andreu Alfaro a Vic. El coordinador de l’ANC Vic, Jordi Ponsa, ha explicat que la ruta enllaçarà uns 7 quilòmetres passant pels espais vitals del poeta de Folgueroles.

Els participants d’aquesta cadena es repartiran a través de set punt de concentració. La trobada serà a les 10:30 i la cadena quedarà muntada entorn les 12 del migdia. Al llarg del recorregut hi haurà diverses activitats culturals com la lectura de fragments de l’obra de Verdaguer.

Aquesta cadena també tindrà una vessant solidària i és que hi haurà una recollida d’aliments. Per participar d’aquest assaig previ cal inscriure’s al bloc endefensapròpia2013.blogspot.com.

Arxiu PDF: