ANC Osona

L’Assemblea Nacional Catalana es fa veure al Tour de França (07/07/2013)

Les seccions d’Osona, el Ripollès i el Lluçanès de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), van desplaçar-se el passat dissabte 6 de juliol a la vuitena etapa del Tour de França. L’etapa, que transcorria entre Castres i Ax 3 Domaines era la primera de muntanya d’aquesta edició i va servir perquè Chris Froome, màxim favorit per emportar-se la ronda francesa, aconseguís el mallot groc de líder.

La iniciativa sorgida de l’ANC pretenia internacionalitzar el procés d’independència de Catalunya. Per això, l’expedició que sortia de les nostres comarques, un cop arribada a Acs, va desplegar diverses pancartes en anglès i francès. A més, també es van repartir fulls informatius entre els espectadors per tal de difondre el procés en que es troba immers el nostre país.
A partir d’aquí, els integrants de l’expedició es van dispersar: alguns van optar per quedar-se a Acs mateix, mentre que els altres van decidir pujar a peu les dures rampes de l’últim port de l’etapa. El magnífic ambient que es respirava entre els espectadors, l’espectacular caravana publicitària i finalment el pas dels ciclistes va estar envoltat en tot moment pels colors llampants de les estelades.

La iniciativa impulsada des de l’ANC va superar totes les expectatives. La retransmissió televisiva ho va corroborar: les banderes estelades no deixaven d’aparèixer a la pantalla, ja no només durant l’ascensió a Ax 3 Domaines, sinó també durant l’ascensió al port precedent, Palhèras. Aquest fet demostra que per la iniciativa sorgida des de les nostres comarques es va estendre ràpidament a nivell nacional, i que l’objectiu d’internacionalitzar el procés d’independència de Catalunya a través de la retransmissió televisada arreu del món va ser un èxit.

Des de l’ANC es continuaran fent accions i campanyes tant per internacionalitzar el procés d’independència de Catalunya com per ampliar la majoria social favorable a la independència a través del món de l’esport.