ANC Osona

LliberCAT arrencarà amb una caminada (05/07/2013)

El proper 20 de juliol Manlleu acollirà LliberCAT, una jornada festiva i reivindicativa que, a més d’una fira gastronòmica i de productes artesans, concerts, trobada d’assemblees d’arreu de Catalunya i altres activitats, també comptarà amb una caminada.

Commemorant el primer aniversari de la 1a Marxa cap a la independència Ulldeter – Roda de Ter del passat 2012, a les 8:00h sortirà una caminada que recorrerà els termes municipals dels pobles que participen en l’organització de LliberCAT.

El recorregut passarà, entre d’altres, per llocs on va viure Bac de Roda aprofitant la commemoració dels 300 anys de la seva execució. La sortida i arribada serà a Manlleu, al pont de Can Moles (Passeig del Ter) i tindrà un recorregut de 13 quilòmetres.

El participants sortiran de Manlleu direcció Roda de Ter a través de Can llanes, entrant a Les Masies de Roda i seguiran per la Resclosa de Malars, Mas El Torrent i el Bac de Roda. Seguiran cap al Pla Xic, el barri de Les Cases Noves, el Mas El Colom Gros cap a la depuradora d’aigües. El recorregut continuarà cap al Mas El Colom Xic, Llafrenca, creuant la carretera de Manlleu a Roda de Ter cap al Mas La Cavalleria i arribant de nou al Passeig del Ter de Manlleu.

Està previst que els participants arribin al Passeig del Ter de Manlleu entorn les 12 del migdia. La caminada, que serà gratuïta, l’organitza el Col•lectiu Encara hi som de Roda de Ter. Els participants cal que es portin l’esmorzar.

Quan els participants arribin al Passeig del Ter ja trobaran en marxa la fira gastronòmica i de productes artesans i a partir de les 11 del matí arrencarà la mostra de cultura popular amb cercavila dels gegants de Roda de Ter, Manlleu, Tavertet i l’Esquirol, els bastoners de Taradell, els Sagals d’Osona i l’actuació de la Cobla per la Independència. Seguidament hi haurà els parlaments amb Carme Forcadell i l’actuació de Santi Arisa que presentarà el projecte de La Tribu Patriòtica.

A la tarda i fins a la matinada hi haurà actuacions de Macedònia, Toni Albà, La Palma Jazz Band, Caiqué, Guillem Roma, Boys Damm, Dept., Glaucs i Rauxa, entre d’altres.

Tota la informació i horaris es pot consultar a www.lliber.cat.