ANC Osona

El Bisaura desplega dues estelades ben visibles (02/06/2013)

Aquest dissabte 1 de juny, l’ANC d'El Bisaura i els ajuntaments de Montesquiu, Sant Quirze de Besora, Santa Mª de Besora, Sora i Vidrà. Han hissat dues estelades al costat de les principals vies de comunicació d’Osona i el Ripollès.

La primera es va desplegar al turó dels repetidors de ràdio i TV de Sant Quirze de Besora, on l'alcaldessa va llegir el poema La nostra bandera de Josep M. de Segarra, i la segona, al turonet que es troba a Montesquiu entre la corba del viver i la primera rotonda de la sortida cap a Ripoll i Sora, on l'alcaldessa de Montesquiu, Elisabet Ferreres, va llegir el poema Cant de la banderade de Joan Maragall.

El desplegament, molt emotiu, va ser seguit per unes 40 persones, entre les quals hi havia a més de les alcaldesses de Sant Quirze i Montesquiu, l'alcalde de Vidrà, Josep Anglada, i la regidora de Sora, Janna Locher. També hi havia altres regidors d'aquests municipis. L'alcalde de Santa Maria de Besora es va disculpar per la seva absènica.

Tot seguit la gent es va desplaçar a la sala d’actes de l’Ajuntament de Montesquiu, on es va fer els parlaments de Josep Salvans, coordinador de l'ANC d'El Bisaura, Elisabet Ferreres, alcaldessa de Montesquiu i dels altres alcaldes d'El Bisauraa més d'Eulàlia Espona, coordinadora de l'ANC Osona.

Josep Salvans va fer una defensa del país i la seva llengua i va reclamar la llibertat de Catalunya. Elisabet Ferreres, va destacar que vistos els resultats de les enquestes i de les eleccions al Parlament de Catalunya, la majoria dels catalans estan pel dret a decidir, que a Europa ens els últims anys hi ha hagut vàries independències i per tant el procés començat a Catalunya no ens ha de fer por i va reclamar que sigui estrictament democràtic.

Eulàlia Espona, va fer una breu explicació de la feina feta per l'ANC en només 1 any i va demanar la implicació de tothom en el procés, agraint als membres dels consistoris presents la seva tasca al costat de la gent, perquè el procés ‘l'hem de fer junts la societat civil i les institucions catalanes’.