ANC Osona

Fem circular el CAT: campanya de reintroducció del distintiu CAT als vehicles (31/05/2013)

Amb l’objectiu de fer una distribució massiva del distintiu CAT i aconseguir que una gran part dels vehicles de les comarques d’Osona i el Ripollès llueixin aquest distintiu l’Assemblea d’aquestes dues comarques ha presentat aquest divendres la campanya ‘Fem circular el CAT’.

Veient que molts vehicles, a causa de la renovació, ja no llueixen aquest distintiu reivindicatiu, l’ANC Osona-Ripollès ha engegat aquesta campanya. La presentació ha anat a càrrec d’Alfred Verdaguer, membre de l’ANC Osona i Joan Panadès, president de l’Escuderia Osona.

Verdaguer ha explicat que ‘amb aquesta campanya la societat civil posarà de manifest que fa un pas endavant cap a la creació d’aquelles estructures que qualsevol estat del món posseeix, en aquest cas, el distintiu de país a les matrícules dels vehicles’.

L’Assemblea Nacional Catalana es caracteritza per ser una entitat transversal en l’espectre polític. En aquest sentit s’ha cregut oportú fer el disseny de dos distintius CAT (versions “Unió Europea” i versió “ Senyera”). D’aquesta manera cada conductor serà lliure d’adherir-se a la campanya enganxant-ne l’un o l’altre.

La distribució dels distintius CAT es realitzarà, tal com ha explicat Verdaguer, a partir de dos mitjans: els CAT Stop a la via pública organitzats per les diverses assembles locals i territorials, i els CAT expenedors instal•lats en establiments comercials. En ambdós casos es demanarà una aportació econòmica mínima de 0,50€ per adhesiu.

Pel que fa termes legals, la normativa estableix que no es pot posar res a la matrícula que en dificulti la seva lectura. Des de l’ANC s’han mantingut reunions amb el cos de Mossos d’Escuada i aquest, tal com ha apuntat Verdaguer, ‘no perseguiran les vehicles que portin el CAT a la matricula, ja que l’adhesiu no en dificulta la lectura’.

Per la seva part, Panadès, en nom de l’Escuderia Osona, ha mostrat tot els seu suport a aquesta campanya.