ANC Osona

L’ANC de Folgueroles engega un projecte per portar un fill del Pi de les Tres Branques al municipi (15/05/2013)

Des de l’Assemblea Nacional Catalana de Folgueroles s’impulsa, juntament amb la de Berga, l’Ajuntament de Castellar del Riu i el de Folgueroles, la Fundació Verdaguer i Amics de Verdaguer, el projecte Nova saba per al Pi de les Tres Branques, una missió d’agermanament entre comarques i pobles per escollir, al pla de Campllong (Castellar del Riu - Berguedà) on es localitza l’arbre de la pàtria, un nou pi de tres branques proper a aquell que inspirà a Jacint Verdaguer, per trasplantar-lo a Folgueroles, en una ubicació privilegiada perquè sigui visitat i admirat.

El projecte tindrà diferents fases: actes d’agermanament entre comarques i pobles (Festa Verdaguer 2013, Aplec Pi de les Tres Branques 2013), localització i preparació del nou Pi de les Tres Branques proper al pla de Campllong, trasllat i plantació del nou Pi de les Tres Branques en una localització de Folgueroles amb clara vinculació amb mossèn Cinto Verdaguer i actes per tal d’atorgar càrrega simbòlica al nou Pi de les Tres Branques a Folgueroles (Festa de Verdaguer 2014, Aplec Pi de les Tres Branques 2014).

El proper diumenge 19 de maig, en el marc dels actes de la Festa Verdaguer Folgueroles comptarà amb l’assistència d’una representació de l’Ajuntament de Castellar del Riu, encapçalada pel seu alcalde, així com una representació de l’Assemblea Nacional Catalana de Berga. Es farà una visita a les possibles ubicacions del Pi.

Paral•lelament, i aprofitant la visita del President de la Generalitat, Artur Mas, a Folgueroles, l’ANC local fa una crida als habitants del poble a omplir balcons i finestres amb estelades. L’ANC local comptarà amb una parada informativa i de venda de marxandatge. Es fa també una crida a la soceitat osonenca per tal que participi de l'acte i rebi el president Mas amb estelades. L'arribada està prevista a 2/4 de 12 del matí i des de l'ANC local es fa crida a la societat a concentrar-se a les 11 del matí.