ANC Osona

L’ANC de Santa Eulàlia de Riuprimer col•labora en els actes d’homenatge al Dr Llorens Tomàs i Costa (14/05/2013)

L’acte d’homenatge a qui fou rector de Santa Eulàlia de Riuprimer el 1705, el doctor Llorens Tomàs i Costa, tindrà lloc aquest dissabte 18 de maig. Llorens Tomàs i Costa va ser rector de la Parròquia de Santa Eulàlia de Riuprimer i vicari general de Vic i Canceller del Principat de Catalunya el 1705. Va ser qui va convocar els prohoms vigatans a la reunió secreta del 17 de maig del 1705 de la qual se'n va derivar el conegut com a Pacte o Acord dels Vigatans o de Sant Sebastià.

L’ANC local col•labora en aquest acte que comptarà amb la presencia del Comissari del Tricentenari 1714-2014 de la Generalitat de Catalunya, Miquel Calçada així com també amb l’historiador Alfred Bosch. L’acte també comptarà amb l’actuació de la Coral Canigó i els Cantaire de Riuprimer. Hi haurà una caminada fins a l’Ermita de Sant Sebastià i la representació de "Un diàleg impossible d'una història possible" i baixada de torxes amb els Miquelets de Catalunya. L’acte començarà a 2/4 de 6 de la tarda a l'Església Parroquial de Santa Eulàlia de Riuprimer.

D’altra banda, el diumenge dia 19, l’ANC de Santa Eulàlia tindrà una parada informativa i de venda de marxandatge en el marc dels actes que es fan el cap de setmana en el marc del Pacte de Sant Sebastià (o Pacte dels Vigatans) a l’Ermita de Sant Sebastià.