ANC Osona

Tot a punt per a la Cursa 1714 (06/05/2013)

Aquest dilluns al migdia s’ha presentat a Vic la Cursa 1714 que tindrà lloc el proper 12 de maig. La prova la impulsen conjuntament el Club Atlètic Vic i l’Assemblea Nacional Catalana i tindrà una longitud de 17,140km. La sortida serà a Manlleu i l’arribada a Vic.

La presentació de la prova ha comptat amb Montse Rovira, regidora d’esports de l’Ajuntament de Vic, Santi Romero, president de Club Atlètic Vic, Xavier Sagrera, director tècnic de la cursa i Jordi Ponsa, coordinador de l’ANC Vic. La cursa que transcorrerà entre les places de Manlleu i Vic, passarà per diversos municipis d’Osona; Les Masies de Roda, Roda de Ter, Gurb, Tavèrnoles, Folgueroles i Calldetenes.

Sagrera s’ha mostrat satisfet pel nombre d’inscrits que en aquests moments està entorn dels 400 atletes. Les inscripcions es poden fer fins dijous a mitjanit a www.cursa1714.cat o presencialment al CA Vic. Dels inscrits, un 50% és de fora d’Osona i per tant, hi haurà representació d’atletes provinents de tot Catalunya.

Pel que fa a la cursa popular entorn les rambles s’han establert tres categories: nens, adults i federats. La primera serà per a federats i començarà a les 10 del matí. La segona, per a adults serà a ¼ d’11 i la darrera per als més petits on hi podran prendre part també pares i mares sortirà a 2/4 d’11. Totes aquestes curses tindran sortida i arribada a la Plaça Major de Vic.

En referència al podi hi haurà premi pels tres primers classificats de la cursa llarga en categoria femenina i masculina. Destacar que el primer classificat osonenc en categoria masculina i femenina s’endurà el Trofeu Memorial Josep Maria Vilà. Aquest és un trofeu que s’entrega continuadament des de l’any 2000, i molt estimat per atletes vigatans i osonencs, en memòria del que fou l’entrenador i president del CA Vic que ens deixà ara fa 13 anys.

Jordi Ponsa, coordinador de l’ANC Vic, ha destacat la implicació de l’Assemblea en la prova per tal que esdevingui una festa esportiva i reivindicativa. Per fer participar a la societat s’ha impulsat una caravana publicitària que precedirà la cursa. Diversos vehicles comercials de diverses empreses repartiran obsequis entre el públic de la prova i també tindran un espai a la Plaça Major de Vic. D’altra banda, també s’han elaborat pancartes que marcaran els punts quilomètrics cada 1.714 metres amb cites històries i reivindicatives. Per amenitzar l’arribada dels corredors a la Plaça Major de Vic es comptarà amb la col•laboració de l’actor Quim Masferrer com a speaker oficial de la prova.

Montse Rovira s’ha mostrat satisfeta per tal que una prova d’aquestes característiques acabi a la Plaça Major de Vic. Per la seva part, Santi Romero ha destacat la bona sintonia que hi ha entre l’ANC i el CA Vic.

Membres i voluntaris de l’ANC i del CA Vic donaran suport al llarg de tota la prova. Els avituallaments dels diversos pobles aniran a càrrec de les assemblees locals de l’ANC.

La prova és una de les curses adherides al Circuit de curses Corre per la independència.