ANC Osona

Centelles acull la presentació del llibre ‘Delenda est Hispania’ (19/04/2013)

Aquest dijous, 18 d'abril, es va fer a la Sala La Violeta de Centelles la presentació del llibre "Delenda est Hispania", dins el 1r Cicle de xerrades informals "CATALUNYA ESTAT: FETS I RAONS" que organitza l’ANC Centelles.

Davant més d'una trentena llarga d’assistents i després de la presentació feta per Daniel Pujol, l'autor de l'obra, Albert Pont, directiu de The Black Swan Family Office i vicepresident del Cercle Català de Negocis, va fer una extensa i aclaridora dissertació sobre el dèficit fiscal català, les balances fiscals, les inversions i subvencions de l'estat comparant-les amb les de la resta d'autonomies, el pes dels catalans en la diplomàcia i l'administració espanyoles, les diferències històriques entre la manera de fer política i país entre Espanya i Catalunya, les fallides de l'estat espanyol al llarg dels segles amb les seves causes i l'error de les seves solucions. També va destacar les divergències conceptuals entre ambdós països sobre treball, indústria, comunicacions, infraestructures, etc., i quin és el camí per aconseguir la independència així com les seves conseqüències, acabant amb una esperançadora visió de l'estat actual del procés. Tot plegat perfectament documentat, amb profusió de dades, gràfics i amb la indicació de les fonts d'informació.

Després d'un bon torn de preguntes i de ser reconegut amb uns llargs aplaudiments es va finalitzar l'acte, com és habitual en aquest Cicle, amb unes pastes i una copa de cava per a qui ho desitgés.