ANC Osona

Nova cita al calendari atlètic, la Cursa 1714 (17/04/2013)

Aquest dimecres al migdia s’ha presentat la Cursa 1714 que tindrà lloc el proper 12 de maig. La prova, que substitueix la Cursa de Policia, la impulsen conjuntament el Club Atlètic Vic i l’Assemblea Nacional Catalana i tindrà una longitud de 17,140km. La sortida serà a Manlleu i l’arribada a Vic.

La presentació de la prova ha comptat amb Xavier Sagrera, director tècnic de la cursa, Albert Güell, coordinador de l’ANC Manlleu i Pep Mas, regidor d’esports de l’Ajuntament de Manlleu. La cursa que transcorrerà entre les places de Manlleu i Vic, passarà per diversos municipis d’Osona; Les Masies de Roda, Roda de Ter, Gurb, Tavèrnoles, Folgueroles i Calldetenes.

Sagrera ha destacat que ‘és una cursa pensada perquè atletes de la comarca d’Osona i d’arreu de Catalunya puguin sentir l’escalfor d’un país que bull i que a través de l’esport, i en aquest cas de l’atletisme popular, demostri tot corrent per la comarca que no oblida d’on venim i que té clar on vol anar’.

Albert Güell, coordinador de l’ANC Manlleu, ha destacat la bona col•laboració que s’ha establert entre l’ANC i el club esportiu per tirar endavant aquest projecte. Membres i voluntaris de l’ANC donaran suport al llarg de tota la prova. Els avituallaments dels diversos pobles aniran a càrrec de les assemblees locals de l’ANC. Mas, que ha obert la roda de premsa, ha felicitat el CA Vic i l’ANC per la iniciativa.

Sagrera, del CA Vic, ha explicat les característiques tècniques de la prova que compta amb el patrocini de Vamcats. La sortida serà a les 10:30 del matí a la plaça Fra Bernadí de Manlleu. A més de la cursa llarga també hi haurà la versió curta de 1,714km i que farà la volta a les rambles de Vic. A partir de les 10 del matí hi haurà diverses sortides organitzades per grups d’edat.
Tots els participants, tant de la cursa llarga com la curta, tindran una samarreta de la prova i un obsequi commemoratiu.

Les inscripcions es tancaran el dimarts dia 7 de maig a les dotze de la nit. Es poden fer online, a partir de divendres, a www.cursa1714.cat o bé presencialment a les instal•lacions del Club Atlètic Vic (C/Antoni Vilà s/n. 08500 Vic. Telf.: 93 885 04 80). La cursa llarga té un preu de 12 euros entre el 15 i el 30 d’abril i de 20 euros de l’1 al 7 de maig. La curta, té un cost de 6 euros del 15 al 30 d’abril i de 10 euros de l’1 al 7 de maig.

Tota la informació de la prova es pot consultar a la web www.cursa1714.cat.

La prova formarà part del Circuit de curses Corre per la independència.