ANC Osona

Carme Forcadell: 'No hi ha arguments racionals en contra de la independència’ (14/04/2013)

Unes 350 persones van assistir aquest dissabte a Taradell a l’acte ‘Independència. On passem?’ organitzat per l’assemblea local. El Centre Cultural Costa i Font es fa omplir per sentir la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, l’exalcalde de Gallifa, Jordi Fornas i Núria Feliu.

Carme Forcadell va ser clara en el seu discurs que va arrencar nombrosos aplaudiments entre el públic. La presidenta de l’Assembla va destacar que el ‘joc brut’ de l’Estat Espanyol s’intensificarà però que el que més la preocupa, ‘és quan ens diguin que ens estimen i que no poden viure sense nosaltres’. 'No hi ha arguments racionals en contra de la independència’ va afirmar i ‘cal estar preparats’ per quan l’Estat faci el canvi d’estratègia, un estat que ‘no parla ni dialoga, imposa’.

També va destacar que en aquests moments la tasca de l’Assembla es centra en fer arribar el seu missatge a totes aquelles persones que encara no el coneixen. Forcadell també va demanar ‘seny, intel•ligència i coratge’ i ‘no caure en provocacions que ens facin perdre el temps’ perquè ‘ tenim molta pressa’. Va alertar que no ens podem distreure de l’objectiu i va posar com a exemple la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sobre el català a l’escola afirmant que ‘confiem en el professors’ i que ‘si cal, ja faran un acte de desobediència’. La presidenta de l’ANC va insistir en diverses ocasions que el procés ‘depèn de la nostra voluntat i determinació’ i que ‘no podem dubtar de la nostra força’.

Per la seva part, Jordi Fornas (SI), exalcade de Gallifa, va ser crític amb el govern actual i el camí cap a la independència. ‘Si hem d’esperar el govern, va per llarg. Des dels ajuntaments es pot anar més per feina’ va destacar.

L’acte també va comptar amb la participació de Núria Feliu que va cantar i recitar diversos poemes patriòtics, fent participar el públic. El poeta Salvador Espriu, del qual enguany se’n commemora el centenari del seu naixement, va ser citat en diverses ocasions pels participants, així com també pel taradellenc Antoni Pladevall, qui va presentar l’acte.