ANC Osona

Per Sant Jordi omplim la Plaça Major de Vic d’estelades (11/04/2013)

La Plaça Major de Vic és una de les places més emblemàtiques del país i ja ha estat motiu en més d’una ocasió de comentaris i nombroses fotos per ser una de les places amb més estelades i senyeres. Des de l'ANC Vic i Osona, amb la col·laboració de Vamcats, es pretén, amb l'ajuda de tot el veïnat, que esdevingui la plaça amb més estelades i senyeres del país refermant així el compromís de la ciutat amb Catalunya i capitalitzant un cop més el sentiment de nació de la majoria dels vigatans.

Tots aquells veïns que no tinguin estelada poden trucar al 93 886 20 60 o enviar un correu a hola@vamcats.cat i se’ls n’hi facilitarà una de regal. L’entrega de les estelades es farà el divendres 19 i el dilluns 22 d'abril.

A més, aquesta acció es complementa amb un concurs fotogràfic a través d’Instagram. Per participar-hi cal penjar una imatge de la Plaça Major de Vic i etiquetar-la amb el hashtag #plaçaestelades. Les 5 imatges que rebin més ‘likes’ seran les finalistes i la imatge guanyadora serà escollida entre un jurat format per diversos especialistes. El premi consta d’unes Vamcats i una estelada. Les imatges s’han de penjar entre el 23 i el 28 d’abril.

Més enllà de la diada de Sant Jordi es pretén que les estelades no es depengin i s’hi deixin de manera permanent aconseguint que aquest estiu la plaça del Mercadal sigui la més fotografiada del món. De la mateixa manera des de l'ANC Osona es demana a tots els pobles de tota la comarca que segueixein penjant estelades als balcons i finestres de manera permanent.