ANC Osona

Nombrosos osonencs participen a l’assemblea general de l’ANC (17/03/2013)

Milers de persones, entre els quals nombrosos osonencs, han assistit a l’assemblea general de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) celebrada al Pavelló de Fontajau, aquest dissabte, 16 de març, on s’ha aprovat el nou Full de Ruta que aposta per “aconseguir que el 2014 quedin establertes les condicions objectives i necessàries per a aconseguir la independència”.

A l’assemblea, a més, s’ha donat a conèixer l’acció prevista el proper 11 de setembre per tal d’empènyer en el procés: aconseguir construir una cadena humana que atravessi bona part del país. Una iniciativa conjunta amb Òmnium Cultural que té per objectiu que s’hi sumin el màxim d’entitats del país.

En el discurs de cloenda, Forcadell ha afirmat que cal explicar que “l’única manera de sobreviure com a poble és disposar d’un estat”, i ha afirmat que “amb la independència farem un estat més just i democràtic”. “Cap demòcrata no pot estar en contra del referèndum”, ha conclòs Forcadell, que ha afegit: “Exigim al govern de Catalunya, als partits i als parlamentaris que es constitueixi ja el Consell de transició Nacional”.

Aprovació dels informes

L’assemblea ha aprovat els informes de gestió i econòmic, i han decidit votar les esmenes dels Estatuts i el Reglament de Règim intern en una jornada de votació descentralitzada que es durà a terme el proper 6 d’abril. També s’ha aprovat el nou full de ruta. L’exconsellera Montserrat Tura, l’editora de l’Ara, Mònica Terribas, i el conseller delegat del Grup Hermes, Joan Vall, en la seva funció d’interventors, han certificat els acords presos i han signat l’acta final.

VÍDEOS DE L'ASSEMBLEA:
"Junts ho farem possible": http://www.youtube.com/watch?v=Z18K2cn9hb8
Anunci de la cadena humana: http://www.youtube.com/watch?v=K5PGmWBBPK8