ANC Osona

Unes 150 persones participen a la concentració de suport a l’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta (07/02/2013)

Convocades per les assemblees locals i territorials d’Osona unes 150 persones van assistir al ple d’aquest dimecres al vespre de Sant Julià de Vilatorta per mostrar el seu suport al consistori. Sant Julià és el segon municipi osonenc el qual ha rebut un contenciós administratiu per part de l’Estat per haver-se declarat territori català lliure.

Aquesta moció es va aprova per unanimitat el passat 25 de setembre. Al ple d’aquest dimecres al vespre es va aprovar per unanimitat l'acord per comparèixer en el recurs contenciós administratiu interposat per la Delegación del Gobierno.

L'alcalde, Joan Carles Rodríguez, va denunciar que el Govern ‘vol fer servir els òrgans judicials per fer política’. També va advertir que ‘en els propers temps hi hauran altres mocions fora de la legalitat vigent, perquè estem en un moment en s'està creant una nova legalitat’. I va afegir que ‘els jutges saben que la legalitat és canviant i que s'ha d'adaptar a la voluntat del poble’. Rodríguez es va mostrar convençut que ‘el jutge desestimarà el contenciós perquè la justícia ha de dedicar-se a altres casos’.

L’acte va comptar amb una nombrosa representació de tots els pobles d’Osona i fins i tot de més enllà. També hi va ser present un representant de l’Assemblea Territorial del tarragonès.

Entre els assistents s’hi van poder veure algunes cares conegudes com Marta Rovira (diputada), Pere Prat (alcalde de Manlleu), Joan Manel Claveria (alcalde d'Espinelves), Àngel Torres (alcalde de Santa Eulàlia), Josep Mª Freixanet (alcalde d'Olost) o Jordi Fàbrega (alcalde de Sant Pere de Torelló), entre d’altres.