ANC Osona

Unes 150 persones donen suport a l’Ajuntament d'Espinelves (26/01/2013)

Unes 150 persones de tota la comarca, convocades per l’ANC Osona, juntament amb alguns alcaldes, han assistit al ple de l'Ajuntament d'Espinelves aquest divendres al vespre per donar suport al consistori davant del contenciós presentat per la Delegación del Gobierno en contra de la declaració del municipi com a territori català lliure. Aquest és el primer cas que es dóna a la comarca d’Osona.

L'Ajuntament ha acordat presentar al·legacions i, si el contenciós tira endavant, atribuir la defensa jurídica a la Diputació de Girona, ja que un municipi de 200 habitants no té els recursos per assumir-ho individualment. Segons el consistori, la declaració és un posicionament ideològic i per tant el contenciós no té raó de ser ja que legalment, el manifest no té efectes jurídics pràctics.

La decisió del consistori de declarar Espinelves com a territori català lliure es va basar en els resultats de la consulta del 13 de desembre de 2009, en la que va votar un 50% de la població amb un 97% de vots afirmatius i cap vot negatiu. En les últimes eleccions municipals un 85% de la població d’Espinelves va donar el vot a partits sobiranistes.

En aquest sentit l'alcalde, Joan Manel Claveria, ha denunciat la persecució de l'estat espanyol i ha demanat que “respecti la voluntat del poble”. També ha destacat que la unitat i suport que s'ha visualitzat aquest divendres a Espinelves “és clau per tal que els ajuntaments es puguin mantenir ferms”.

L’ajuntament es va quedar petit per acollir els concentrats entre els quals hi havia representació de gairebé totes les assemblees locals i territorials d’Osona les quals van respondre molt massivament a la crida. Dins la sala de plens, on normalment no hi ha més d’una desena de persones en els plens ordinaris, n’hi van entrar fins a una seixantena. La resta, prop del centenar es van quedar a fora. Els concentrats van lluir estelades i van fer ressonar crits d’independència. També hi va ser present una pancarta sota el lema ‘Ni un pas enrere. El poble està amb vosaltres’.

Accions de suport com aquesta o similars per part de l’ANC Osona s’aniran repetint en altres pobles que es trobin amb situacions semblants.