ANC Osona

Més de 1.000 persones donen suport a Vic a la declaració de sobirania (23/01/2013)

Convocades per l’ANC i l’AMI, més de 1.000 persones han participat aquest dimecres a la tarda a la concentració que s’ha fet a la Plaça Major de Vic per donar suport a la Declaració de Sobirania que ha tingut lloc al Parlament. De manera paral·lela aquesta concentració s’ha fet arreu del territori català. Osona va fer convocatòria conjunta a Vic excepte en aquells pobles en el quals l’Ajuntament la va fer per la seva banda.

A Vic hi han assistit representants de diverses assemblees locals i territorials osonenques, així com també una bona representació d’alcaldes. Hi han participat batlles d’un total de 12 poblacions de la nostra comarca; Vic, Manlleu, Taradell, Sant Julià de Vilatorta, Folgueroles, Sant Martí de Centelles, Santa Eulàlia de Riuprimer, Aiguafreda, Muntanyola, Tavèrnoles, Gurb i Balenyà. Durant l’acte s’ha fet la lectura del manifest elaborat conjuntament per l’ANC i l’AMI. Ha anat a càrrec de coordinadors locals i territorials de l'ANC: Susi Planas (de Centelles), Marc Costa (de Vilatorta) i Jordi Ponsa (de Vic).

L’alcalde de Vic i president de l’AMI, en nom del alcaldes de la comarca, ha adreçat unes paraules als assistents després de la lectura del manifest i ha destacat que “hem de treballar junts societat civil, entitats com AMI, ANC, Òmnium o CCN i institucions” i que el cas català “s’ha d'explicar a Europa”. Ha afirmat que “hem fet bona part del camí i avui un pas molt important” i que “esperem que el 2014 tinguem un estat català independent”.

Eulàlia Espona, coordinadora de l’ANC Osona ha estat l’encarregada d’obrir l’acte i de tancar-lo. En tancar-lo ha animant a la societat “a treballar i a agafar forces i energia per aquest any que ens espera”.

Durant la concentració, en diverses ocasions, els participants han cridat a favor de la independència de Catalunya. I també han aplaudit amb entusiasme el manifest i els parlaments.