ANC Osona

Conferència de Salvador Cardús al Voltreganès (11/01/2013)

L’assemblea del Voltreganès de l’ANC arrenca les activitats del 2013 amb una conferència del sociòleg Salvador Cardús. Tindrà lloc el proper dijous 17 de gener a les 20h a la sala de plens de l’Ajuntament de Les Masies de Voltregà. Sota el títol “La independència de Catalunya: els desafiaments d’una oportunitat històrica” la conferència pretén fer una anàlisi més detinguda del moment polític i social que viu el nostre país, amb una major perspectiva que la que ens poden oferir les informacions procedents de la rigorosa actualitat diària. El gran repte nacional que se’ns presenta al davant, ni més ni menys que l’exercici del dret a l’autodeterminació i la creació d’un Estat propi, requereix plantejaments clars, ferms i escrupolosament construïts, motiu pel qual creiem que és de gran interès escoltar el conferenciant que s’ha proposat per aquest acte.

Salvador Cardús i Ros és Doctor en Ciències Econòmiques per la Universitat Autònoma de
Barcelona (UAB). La seva activitat acadèmica i investigadora l’ha portat al Fitzwilliam College de la Universitat de Cambridge, a l’Institute for European Studies de la Universitat de Cornell (EUA) i al Queen Mary College de la Universitat de Londres. Actualment és Professor Titular de
Sociologia a la UAB, a la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia, de la qual en va ser degà entre el 2009 i el 2011. Com a investigador ha treballat en el camp de la sociologia de la religió i de la cultura, l’anàlisi dels mitjans de comunicació i també de les identitats nacionals. Acumula una llarga trajectòria de vinculació amb el món periodístic, i a dia d’avui es poden seguir els seus articles als diaris La Vanguardia i Ara, a més de les seves intervencions a tertúlies de diversos mitjans, com ara als Matins de Catalunya Ràdio o al programa Divendres de TV3. Des de setembre de 2008 és membre numerari de l’Institut d’Estudis Catalans. Entre altres publicacions, Salvador Cardús és autor del llibre que porta per títol El camí de la independència (2010) i, conjuntament amb Ramon Folch i Sergi Rovira, autor del document “Estatuir Catalunya. Les accions per establir un nou Estat” (2012). Per consultar més extensament la seva trajectòria professional, podeu visitar el seu lloc web: salvadorcardus.cat.