ANC Osona

Èxit del fanalet de l’estelada (27/12/2012)

L’ANC Osona ha començat els tallers i la venda del fanalet de l’estelada amb la voluntat d’il·luminar l’arribada de ses majestats els Reis Mags d’Orient amb fanalets independentistes. Des del passat dissabte ja se’n poden trobar a diverses parades organitzades per les assemblees locals d’Osona.

Aquest dijous, primer dia del Saló de la infància de Vic, on l’ANC Osona disposa d’un estand, se n’han elaborat més de 200. Els més petits de la casa poden elaborar aquest fanalet en el marc del Saló fins el 2 de gener. Es tracta d’un fanalet de cartró on l’estelada apareix a les diverses cares quedant il·luminada per l’espelma interior.

Els fanalets també es poden elaborar en diversos tallers i parades que organitzen les diverses assemblees locals i territorials durant aquestes festes.

PARADES DE VENDA DE FANALETS DE L'ESTELADA

Trobareu fanalets de l'estelada als següents punts:

- Vic: parada al mercat de dissabte 29 de desembre i 5 de gener. Punt de venda fix a Joguines Gargamel.

- Manlleu: dissabte 29 a la tarda a la plaça Fra Bernadí. També se'n poden trobar a la botiga Papers.

- Folgueroles: parada diumenge 30 a partir de les 10 del matí.

- Sant Hipòlit de Voltregà: hi haurà venda just abans de cada representació dels Pastorets.

- Centelles: 31 de desembre d'11:30 a 13:30 a la plaça major. Punt de venda fix a Casa Esteve (ca la Leonor).

- Aiguafreda: se’n poden trobar a diversos comerços.

- Perafita: Taller del Fanalet de l'estelada. Diumenge 30 a les 12h del migdia a davant de l'església de Perafita. També disponibles al Cafè del Mig on es poden comprar fins el dia de la Cavalcada-

- Ripoll: parada al mercat setmanal del dissabte.


Aquesta iniciativa ha estat molt ben rebuda a Osona i també a nivell català. Ja han estat moltes les assemblees locals i territorials de fora d’Osona que s’han interessat per la iniciativa com l’assemblea de La Garriga o Gràcia (Barcelona). Des d’Osona s’ha facilitat tota la informació del projecte per tal que arribi arreu del territori. També han arribat peticions des del País Valencià on se n’enviaran alguns exemplars.