ANC Osona

L’ANC Osona es suma a les mobilitzacions en defensa del català (09/12/2012)

L’ANC ha elaborat un comunicat sobre la proposta de llei de millora de la qualitat educativa impulsada pel govern espanyol. En aquest, l’ANC constata “que el projecte de llei és l’atac més greu a la llengua catalana des de la fi de la dictadura franquista”.

El text remarca que “la llei no tan sols denigra el català, sinó que atempta contra la cohesió del poble català cercant la segregació i divisió entre catalans catalanoparlants i catalans castellanoparlants per crear un conflicte lingüístic inexistent a Catalunya”.

Segons l’ANC, “l’única resposta possible a aquesta llei passa per la desobediència civil i pel front comú de partits, sindicats, entitats i del conjunt de la societat contra aquest nou atac, en una resposta contundent, pacífica i clara”.

Així doncs les assemblees d’Osona s’adhereixen a les mesures i convocatòries sorgides per respondre a aquest atac des de Som Escola, i fa una crida als seus adherits i al conjunt de la societat a mobilitzar-se per defensar l’educació catalana.

Aquest dilluns l’ANC Osona també serà present a les concentracions que s’han convocat a diversos municipis com Vic, Torelló, Sant Pere de Torelló o Manlleu. A Vic i a Torelló seran les 18:30. A Manlleu a les 17:30 i a Sant Pere de Torelló a les 19:30. Totes elles davant dels ajuntaments