ANC Osona

Les assemblees d’Osona demanen unitat d’acció als partits polítics després del 25N (04/12/2012)

Optimisme amb l’avenç del procés que s’anticipa al ‘Full de ruta’ previst per l’ANC

Les territorials i locals de l’ANC d’Osona consideren que “amb les eleccions del passat dia 25 de novembre, Catalunya ha decidit per àmplia majoria que té el dret a decidir i que vol exercir-lo aquesta legislatura”. I per fer-ho han demanat als partits polítics unitat d’acció.

Així s’ha explicat aquest dilluns en la roda de premsa que ha tingut lloc a l’espai ETC de Vic. Representants de les diverses assemblees osonenques han presentat un document que faran arribar durant els propers dies als representants dels partits sobiranistes tant a nivell local com comarcal. La presentació de l’acció ha anat a càrrec del coordinador de Taradell, Lluís Molist i de la coordinadora d’Osona Eulàlia Espona.

Les assemblees d’Osona consideren que “els partits que en el seu programa optaven clarament pel dret a decidir sumen una àmplia majoria (més de dos milions de vots i pràcticament dos terços del Parlament)” i que per tant “el procés ha estat validat pels electors catalans”.

El text remarca que “la concordança d’estratègies dels partits no vol dir unitat d’acció en tot i per tot, ni tampoc una confluència artificial d’ideologies, és refereix exclusivament a l’acord bàsic i elemental que preservi l’espai necessari per construir l’entesa política i social en pro de la consulta. És a dir: que aquesta consulta popular es pugui celebrar, que es pugui realitzar en aquesta legislatura i que es celebri en les millors condicions de legitimitat democràtica i amb el màxim suport popular, polític i internacional”.

Durant l’acte s’ha presentat també el fulletó informatiu sobre els resultats electorals del 25N que s’ha elaborat des de nacional i que es repartirà a diversos municipis osonencs durant els propers dies. Aquest dissabte ja es podrà trobar a la parada setmanal del mercat de Vic.